Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Επταπύργιο Θεσσαλονίκης-Εικονική περιήγηση!

"Της Σαλονίκης μονάχα της πρέπει το λιμάνι, να μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ απ' τη στεριά" λέει στο ποίημά του από την ποιητική συλλογή "Τραβέρσο" ο σπουδαίος Ν. Καββαδίας.
Μα, πώς να αντισταθείς σε αυτήν την υπέροχη θέα που προσφέρεται στον καθένα εκεί ψηλά, στο Επταπύργιο; Πόλη, γλυκιά, Θεσσαλονίκη!
Ο συνάδελφός μου ο Πρόδρομος μού έκανε γνωστή την εν λόγω διεύθυνση, όπου μπορεί ο καθένας να απολαύσει σε εικονική περιήγηση τη μαγευτική θέα από το Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.


Ο διαδικτυακός χώρος Τhessaloniki360.com σου δίνει τη δυνατότητα, να πληροφορηθείς  για  την πόλη της Θεσσαλονίκης, μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον 360 μοιρών,όπως υποννοείται στον τίτλο του.Πρόσωπα, μνημεία, πλατείες, γεγότα που έλαβαν μέρος στη πόλη, μουσεία,  όλα στη διάθεσή σου να τα θαυμάσεις κι ένα σωρό άλλα  αξιοθέατα, σε πάνω από 700 σημεία της πόλης, με την τεχνολογία της πανοραμικής φωτογραφίας
Σκέφτομαι πως αν είχα κατά νου με τους μαθητές μου να κάνω ένα σχέδιο εργασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τα  σημαντικότερα  μνημεία και κτίρια της, πολύ χρήσιμο θα έβρισκα, αρχικά να τους κάνω γνωστή την πόλη και μέσα από ένα τέτοιο εικονικό περιβάλλον,πριν τις απαραίτητες οργανωμένες ξεναγήσεις. Καθώς περιδιαβαίνω σε όλο αυτό το υλικό, πολλές ιδέες για αξιοποίησή του γεννούνται στο μυαλό μου.
Μη βιαστείτε αγαπητοί συμπολίτες μου να σκεφτείτε πως θα δείτε ήδη, όλα όσα ξέρετε για την πόλη σας. Aλήθεια, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ λειτουργεί μουσείο εκμαγείων; Εγώ, ειλικρινά, όχι!Και  δεν βλέπω το λόγο να μην το απολαύσω εικονικά. Τι λέτε; Είστε για μια εικονική περιήγηση;
Για τους υπόλοιπους φίλους και φίλες που δεν έχει τύχει ακόμη να ανηφορίσουν στην Θεσσαλονίκη τους αφιερώνω το τραγούδι του σπουδαίου ποιητή και τους προτείνω να περιηγηθούν το site και... καλώς να έρθουν!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου