Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σβήνουν τα προφίλ τους στο Facebook οι δάσκαλοι!



Το τελευταίο περιστατικό με τη δασκάλα του...έρωτα, οδηγεί πολλούς δασκάλους να σβήσουν τα προφίλ τους στο Facebook για λόγους ...ασφαλείας!
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι πλέον οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, που προχωρούν στο σβήσιμο των προφίλ τους από τον πασίγνωστο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Και αυτό γιατί προτιμούν να μην έχουν πλέον προφίλ, παρά να βρεθούν μπλεγμένοι σε κάποια ιστορία, παρόμοια με αυτή της 22χρονης δασκάλας.
Αιτία για αυτή την κίνηση τους είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους μαθητές τους, τους αναζητούν στο facebook και τους γράφουν διάφορα σχόλια ή τους κάνουν "like" ή "tag" στις φωτογραφίες.
Σχόλια, τα οποία μπορεί να είναι καλοπροαίρετα, αλλά λόγω των "πονηρών" ημερών που διανύουμε, μπορεί να παρερμηνευθούν, όπως και κάποιες από τις απαντήσεις που τυχόν θα δώσουν οι δάσκαλοι στους μαθητές τους.
"Προτμάμε να τα σβήσουμε τα προφίλ μας, γιατί αν απαντήσεις σε κάποιο μαθητή, μπορεί να παρεξηγηθείς. Ενώ αν δεν απαντήσεις, θα δημιουργήσεις στο μικρό παιδί την αίσθηση ότι δεν το συμπαθείς!", αναφέρει μιλώντας στο Creteplus δάσκαλος, ο οποίος έσβησε πρόσφατα το προφίλ του στο facebook.
H διαχείριση του Διαδικτύου, σε σχέση με τα νεαρά σε ηλικία άτομα, είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί χρόνια - θεωρητικά - την εκπαιδευτική κοινότητα. Όπως αποδεικνύεται όμως, θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει να γίνεται και πράξη.
 creteplus
  Είναι να μη φοβάσαι με τόσα που συμβαίνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου