Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Α, ρε πετριά που θέλουν μερικοί στον τόπο μας!

28η Οκτωβρίου. Στο μυαλό μου η επέτειος συνδέεται με την τωρινή κατάσταση της πατρίδας μου. Απογοήτευση, πεσμένο ηθικό, χαμένη αξιοπρέπεια. Ο Γιώργος Θαλάσσης αν ζούσε σήμερα, θα είχε πάθει υπερκόπωση, αφού θα είχε πολλή δουλειά να κάνει με τα λαμόγια που μας έχουν κατακλύσει...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αχ, πατρίδα μου,γλυκιά!

Μιας και γιορτάζει ο πολιούχος της πόλης μας ,βρήκα ενδιαφέρουσα την παρουσίαση του bilsot1 και την αναδημοσιεύω.Για όλους όσους συνεχίζουν να αγαπάνε αυτή την πόλη που,απεγνωσμένα ψάχνει να βρει ξανά το στίγμα της!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στον ουρανό είναι έν' αστέρι(Τίτλος από το άρθρο της Ελευθεροτυπίας)

Ήταν μια σπουδαία τραγουδίστρια που τίμησε με την παρουσία της το ελληνικό τραγούδι.




«Τι εξαιρετική φωνή η Καίτη Χωματά!!! Πάλλεται γεμάτη ευαισθησία, τρυφερότητα, λυρισμό, έντονο συναισθηματισμό». Αυτό είναι μόνον ένα από τα εκατοντάδες σχόλια που γράφτηκαν στο YouTube κάτω από τα βιντεάκια της Καίτης Χωματά χθες, μετά την είδηση του θανάτου της, σε ηλικία 64 χρόνων. 

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Παιδιά ριγμένα και χαϊδεμένα



Σήμερα, μπαίνοντας στην τάξη  για μάθημα, με συνεπήρε ένα τραγούδι που το τραγουδούσαν  οι μαθήτριές  μου.Απόρησα , πότε πρόλαβαν τούτα τα μικρά παιδάκια να το κάνουν πρόβα και να το μάθουν τόσο καλά, χωρίς να χάνουν το ρυθμό του.Και μιλάω για τα πολύ μικρά παιδιά, τα πρωτάκια! Ε, λοιπόν όχι, δεν ήταν σχολικό τραγουδάκι, ήταν η "Patty"! Αγνοούσα την "Patty", ώσπου, μου εξήγησαν...Ζήλεψα.Κοίτα να δεις "δουλειά "που κάνει η "Patty" κι εσύ,... κάτσε παιδέψου να τους μάθεις ένα τραγούδι. Το άρθρο της Μαριάννας Τζιάντζη κατά σύμπτωση,μιλά για αυτήν την "Patty", την οποία αγνοούσα, μα τώρα έμαθα.

Tης Μαριάννας Τζιάντζη
Πολύ δημοφιλής έγινε και στην Ελλάδα η «Patty» (Mega), μια αργεντίνικη νεανική σειρά με πολλά τραγούδια. Το καλό είναι ότι η κεντρική ηρωίδα, η Πάτι, είναι ένα ταλαντούχο κοριτσάκι που τραγουδάει υπέροχα και όχι μια ενήλικη ηθοποιός που υποδύεται τη μαθήτρια. Το κακό είναι ότι εδώ αναπαράγονται όλα τα στερεότυπα της κλασικής σαπουνόπερας, αλλά σε σχολική συσκευασία.
Στην «Patty» σμίγουν δύο αθάνατοι κινηματογραφικοί και λογοτεχνικοί μύθοι: πρώτον, το ασχημόπαπο που θα μεταμορφωθεί σε κύκνο (η «Μαρία η άσχημη» σε εφηβική έκδοση) και δεύτερον, το ορφανό παιδί που τελικά βρίσκει οικογένεια, μπαμπά, γιαγιά, κομπλέ. Το φόντο είναι ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο του Μπουένος Aϊρες, βρετανικής μορφολογίας, στο οποίο δύο κοριτσίστικα μουσικά συγκροτήματα ανταγωνίζονται για την πρωτιά, για την υπεροχή. Παρά τα εμπόδια, είναι φανερό ότι η μπάντα της Πάτι θα θριαμβεύσει.Η συνέχεια στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μουσικής συνέχεια.

 Ο Μάνος Χατζιδάκις το είχε χαρακτηρίσει ως "το καλύτερο τραγούδι των 80'ς. Εμένα πάντα  μου άρεσε και συνεχίζει να με συγκινεί κάθε φορά που το ακούω, πράγμα σπάνιο στην εποχή μας με άλλα σύγχρονα τραγούδια.Όσοι  δεν έτυχε να  το έχετε ακούσει, απλώς, θα "κολλήσετε". Απολαύστε το!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η δουλειά μας από άλλη οπτική γωνία!

Η συνάδελφος Μαρία μου έστειλε μια άποψη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τη δουλειά του δασκάλου. Δεν ξέρω ποιος πρωτοείπε τα παρακάτω λόγια, αλλά αξίζει να τα διαβάσουμε και...ας σκεφτούμε!

Ένας συνάδελφος σχολίασε:


"Αν 1 γιατρός,1 δικηγόρος ή 1 οδοντίατρος είχε στο γραφείο του ή στο ιατρείο του 40 άτομα συγχρόνως,τα οποία είχαν διαφορετικές ανάγκες και κάποια από αυτά δεν ήθελαν να βρίσκονται εκεί και προκαλούσαν προβλήματα και ο γιατρός, ο δικηγόρος ή ο οδοντίατρος,χωρίς καμιά βοήθεια,έπρεπε να τους μεταχειριστεί όλους με επαγγελματική τελειότητα για 9 μήνες,τότε ίσως να αποκτούσε κάποια ιδέα για τη δουλειά του δασκάλου μέσα στην τάξη".
Μπορεί βέβαια να μην έχουμε μέσα στην τάξη 40 μαθητές αλλά λιγότερους , όμως δε νομίζετε ότι υπάρχει και κάποιο δίκιο στα λεγόμενα;

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Φαντάσου να ζούσε ο Τζον Λένον


Της Μαρίας Μαρκουλή




Με τα Σκαθάρια τις μέρες της τρελής Μπιτλομανίας
Το «Δώσε- επιτέλους- μια ευκαιρία στην ειρήνη» μπορεί να ήταν μια φράση στο twitter του Τζον Λένον.
Αν ζούσε, θα γινόταν σήμερα 70 χρόνων, θα αφουγκραζόταν τον κόσμο και θα απαντούσε στα ερεθίσματα με αυτά που πάντα τον χαρακτήριζαν- πνεύμα και ειλικρίνεια .Θα ήταν προφανώς ένα μεγάλο πάρτι. Η Γιόκο θα είχε καλέσει τους φίλους στο σπίτι και ο Τζον τους δικούς του. Τα παιδιά θα είχαν έρθει από νωρίς και ο Πολ θα ήταν σίγουρα εκεί. Το δώρο που θα έκανε στον Τζον μπορεί να ήταν ένα τραγούδι. Ενα τραγούδι για τα γενέθλιά του. Τα 70 χρόνια είναι κάτι που θέλεις να το γιορτάσεις. Ολο το σκηνικό θα θύμιζε και λίγο από Βeatles, αφού o Τζον και ο Πολ- Lennon & ΜcCartney- θα έβρισκαν μια γωνιά για να προβάρουν το τραγούδι. Το οποίο μπορεί κάποια στιγμή να το ακούγαμε κι εμείς.Διάβαστε τη συνέχεια: TA NEA

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Για μια σπανακόπιτα και ένα…μίλκo

thumb
Της Ελένης Καλογεροπούλου
Δεν ξέρω εάν πραγματικά στο υπουργείο Οικονομικών  οι χειριστές των θεμάτων της φοροδιαφυγής είναι τόσο έξυπνοι ή παντελώς ηλίθιοι. Γιατί πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πιο λαμπρό μυαλό σκέφτηκε την κάρτα του μαθητή!!!
Αν δεν το γνωρίζετε πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε δημόσια διαβούλευση με το κράτος για το θέμα της κάρτας του μαθητή. Της κάρτας με την οποία – μεταξύ άλλων- το κράτος σκοπεύει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή! Αυτήν που το παιδί σας θα δίνει στην καντίνα του σχολείου του μαζί με τα χρήματα για να πάρει το κουλούρι του ή την τυρόπιτα και αυτόματα θα καταγράφεται η σπατάλη του 6χρονου και άρα η οικονομική ευμάρεια του γονιού!Διαβάστε όλο το άρθρο:Ποντίκι

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Χρήμα ή δεν υπάρχει σάλιο!

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας είπε την περίφημη φράση "Λεφτά υπάρχουν" ,αλλά ξέχασε να μας πει και την συνέχειά της:"...αλλά εμείς δεν έχουμε!" Για το χρήμα πολλοί μίλησαν και πολλοί τραγούδησαν.
Ακούγοντας την Sharon Jones (&The  Dap Kings) να τραγουδά ,νιώθεις σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα erlies 70's.Ακούγοντας τον τελευταίο δίσκο της "I learned the hard way" βιώνεις μια πραγματικά  βαθιά soul εμπειρία. Το τραγούδι money είναι από αυτό το cd και μιλάει για αυτό που λείπει σε όλους μας(damn it!)

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Διάγραψε τον άνθρακα από το Facebook!

Ο Mark Zuckerberg είναι ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Facebook. Στο προφίλ του στο facebook το relationship status είναι κενό, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αναγράφει «Παντρεμένος με τον άνθρακα».

Διάγραψε τον άνθρακα από το Facebook!